Spring naar de inhoud

Gepassioneerd team

Verse producten

Unieke omgeving


Gepassioneerd team

Team Antoine

Verse producten

Onze chef staat garant voor verse producten en eigen bereidingen. Producten zijn dagvers en worden indien mogelijk lokaal gekocht.
Toppers uit de Belgisch-Franse keuken in combinatie met Zuiderse invloeden samen met een top wijnkaart bezorgen u een unieke culinaire ervaring.


Unieke omgeving

Er is een ruime parking vlak aan het restaurant.

De grote tuin midden in het dorp geeft een groen rustig gevoel.

Onze historiek

Burgemeesterswoning
Het pand is een deel van het historische kader van de voormalige woning van dorpsarts Lode Van der Auwera. Dokter Van der Auwera was naast huisarts ook lange periode burgemeester van Broechem. Getuige hiervan is nog het klokje bovenop het dak. Deze klok werd door de burgemeester geluid bij brand en noodweer.
De woning werd in de tweede helft van de 19de eeuw gebouwd in de toenmalige “Geldstraat” in neoclassicistische stijl. Links en rechts van de woningen bevonden zich “Hof de Lindekens” (actueel woning nr. 20) en “villa Waldemar” (nog steeds aanwezig in het straatbeeld). Aan de overzijde van de straat bevond zich het “Farohuis” (nog deels aanwezig). De voormalige burgemeesterswoning bepaalt mede het dorpszicht en werd tijdens de restauratie maximaal authentiek behouden.

De hedendaagse invulling
Uitbreidingen en aanbouwen uit latere periodes werden gesloopt om plaats te maken voor de huidige bakkerij. Hierdoor werd een hedendaagse invulling gegeven aan het historische kader.
De woning zelf werd opgenomen in de inventaris van bouwkundig erfgoed (zoals o.a. ook de woningen “villa Waldemar”, “woning Jules Persyn”).

De huidige eigenaars zijn blij op deze manier te kunnen bijdragen aan het behoud van een stukje cultuurhistorisch erfgoed in Broechem.